donderdag 15 november 2012

Pimpschuur gaat inzamelen. Help jij ook?

Goedemorgen allemaal!

Vanaf het begin van Pimpschuur heb ik geprobeerd mensen te helpen die in een moeilijke situatie zitten.
Helaas zijn er ook in Nederland nog heel veel gezinnen die veel te weinig te besteden hebben.
Verhalen over moeders die in november wanhopig op zoek zijn naar een warme jas om hun zoontje in te pakken of geen sokken hebben voor hun dochtertje, ik kan er hele boeken over schrijven.
Maar liever vergroot ik mijn kring om te helpen.
Tot nu toe heb ik veel via verschillende hyves etc. geschonken maar achteraf is te vaak gebleken dat er ook mensen reageerden die er helemaal niet zo slecht bij zaten. Dat vind ik zonde omdat ik een hoop tijd, moeite en geld erin steek en dan wil ik wel graag dat alles goed terecht komt.
Daarom ben ik nu bezig verschillende partijen te benaderen om dit beter te regelen.

Wat wil ik gaan doen?

In ieder geval een gezin zoeken dat ik wil 'sponsoren'.
Als er iets nodig is kunnen zij me mailen/bellen en dan gaan we overleggen wat er mogelijk is.
Dit kan gaan om een paar schoenen, in de meeste gevallen zal dit dan tweedehands zijn, maar bij zaken die ik zelf kan maken zoals kruikzakken, kledingstukken, slabbetjes enz enz dan zal het nieuw zijn.
Voor oudere kinderen is het vervelend om door een klasgenootje uitgenodigd te worden en geen kadootje mee te kunnen brengen naar het feestje, dus dat hoort er ook bij. Een setje haarspeldjes, een armbandje of iets dergelijks.

Daarnaast wil ik iets groters organiseren.

Een middag of avond waarop mensen gratis kunnen komen shoppen, een gratis winkelfeest!
Als je niets te besteden hebt, dan kun je nooit eens fijn gaan winkelen. En zeg nu zelf.... zou je dat niet missen?
Dus wil ik rekken vol met super leuke hippe kleding, leuke accessoires om de outfit af te maken, kopje koffie of thee erbij en natuuuuuurlijk een lading (dit keer dan wel echte) cupcakes.

Ik wil zoveel mogelijk tweedehands en nieuwe kleding inzamelen, tweedehands dat kapot is word gerepareerd en alles word 2012 proof gepimpschuurd, dus het zijn alleen echt leuke spullen.
Kleding is de hoofdmoot omdat dit nu eenmaal erg belangrijk is, maar natuurlijk moet er ook nog meer zijn, allerlei accessoires zoals haarspeldjes, sieraden, tassen en ook speelgoed.
Baby spulletjes maar ook volwassenkleding.
Ik ben druk bezig hiervoor winkels en collega webshop eigenaren te benaderen die bijvoorbeeld overtollige voorraad kunnen schenken of speciaal voor dit doel artikelen willen maken.
Maar iedereen kan helpen, ook jij!
Gooi de kleding van je kinderen en jezelf niet weg, zit er een gat in die broek? Lossen we op!
Natuurlijk is het leuk als de kleding nog in erg goede staat is, maar een beetje repareren en sleutelen draaien we onze hand niet om.
Ben je zelf een freubelaar en wil je iets weg geven? Graag!
Woonaccessoires zijn ook erg welkom, kussentjes, memoborden, slingers, zeepjes en nog veel meer.
Stofjes over waar je niets meer mee doet? Wij kunnen er vast wat moois van maken voor iemand die er nog veel plezier van kan hebben.
Als je in de omgeving van Dordrecht woont kunnen we vast iets afspreken, dan kun je het bij mij komen brengen of ik haal het bij je op.
Woon je verder weg, dan moeten we even kijken wat de mogelijkheden zijn.
Het zou fijn zijn als zoveel mogelijk mensen hier aan me zouden doen zodat we zoveel mogelijk mensen kunnen helpen.

Het is de bedoeling om in ieder geval 2 x per jaar een middag/avond te organiseren en het meest logische is dan voor de zomer en voor de winter.
Een datum en locatie is nog niet bekend, daar ben ik allemaal nog druk mee bezig, maar het gaat in ieder geval gebeuren!
Daarom wil ik nu alvast beginnen met het inzamelen. Alles nakijken, sorteren en mogelijk repareren kost ook veel tijd, dus je kunt niet vroeg genoeg beginnen.
Het maakt niet uit of dat wat je wilt schenken geschikt is voor de zomer of de winter, de seizoenen komen vanzelf weer een keertje terug.

Voor wie is het?

Iedereen wil graag gratis winkelen, maar om ervoor te zorgen dat er alleen mensen komen die het echt nodig hebben zal ik de locatie niet op de site vermelden.
Via verschillende kanalen zal de doelgroep op de hoogte gesteld worden van het hoe en wat, hierbij moet je bijvoorbeeld denken aan een voedselbank etc.
Nu zijn er altijd nog mensen die zich bijvoorbeeld schamen voor hun situatie en geen hulp inroepen.
Stop daarmee.
Schaam je vooral niet. Het maakt niet uit hoe je in de problemen bent gekomen, als het feit daar is moet je de schaamte misschien proberen in te slikken en hulp aanvaarden.
Ok... toegegeven, dat is makkelijk gezegd vanuit mijn situatie, maar ik bedoel het goed.
Zaken zijn nu eenmaal niet eerlijk verdeeld in Nederland en laten we wel zijn, zoals de economische situatie momenteel is komen steeds meer mensen in de problemen.
Maar ontzeg jezelf en je kinderen niet vanalles omdat het een ontzettend grote stap is om aan buitenstaanders te gaan toegeven dat je het niet meer redt.
Gun jezelf in ieder geval een gezellig winkel feestje en mail me gewoon.
Ik behandel alle mails 100% vertrouwelijk, ik vorm geen oordeel over jou of je situatie en ik kan welliswaar je situatie niet veranderen, maar wel een beetje kleur aan je leven toevoegen.
Dus...... klim in je pc en mail me info@pimpschuur.nl

Wil je meehelpen op welke manier dan ook? Heb je nog een goed idee?
Je kunt me bereiken via info@pimpschuur.nl

Alvast bedankt voor jullie hulp!

Een fijne dag allemaal, Eveline
info@pimpschuur.nl2 opmerkingen:

 1. Vanmorgen bracht een vriendin een grote zak vol met autootjes waar ik ontzettend blij mee ben!
  Heb het meteen in de grote bak gedaan waar alle spulletjes voor het gratis winkelfeest in gaan en voila! De eerste bak is VOL!!!
  Enorm bedankt Sofie!!

  Liefs, Eveline

  BeantwoordenVerwijderen
 2. O wat ben ik weer blij blij blij!!!
  Er komt net een giga pakket aan met o zulke leuke spullen! Jongenskleertjes waaronder goede stevige spijkerbroeken die altijd enorm welkom zijn!
  Maar ook hele leuke dameskleding! Een splinternieuwe mooie witte broek, geweldige zomerjurk, nieuw ondergoed, noem maar op!
  En alsof dat alles nog niet genoeg was zat er ook nog een leuke hoeveelheid sieraden, kralen en hele hele leuke oorbellen bij.
  Ik ben hier zo enorm blij mee!
  Meike; HEEL ERG BEDANKT!!
  Binnenkort zal ik eens wat foto's maken van alle leuke spulletjes die tot nu toe al ingezameld zijn.

  Groetjes, Eveline

  BeantwoordenVerwijderen