Gratis winkelfeest voor minima

Het gratis winkelfeest

9 januari 2013

Eerder berichtte ik al dat ik begonnen ben met het organiseren van een 100% gratis winkelfeest voor mensen die het momenteel financieel moeilijk hebben.
Er zijn inmiddels al veel dozen vol prachtige spullen binnen gekomen gevuld met baby- en kinderkleding, dameskleding, speelgoed en sieraden.
Geweldig!
Zelf maakte ik een begin aan een enorme stapel slabbetjes, spuugdoekjes, labeldoekjes en haarspeldjes en natuurlijk komt er nog veel meer moois bij.
Onlangs begon ik aan het aanschrijven van grote en middelgrote bedrijven en binnenkort gaan ook de mails naar kleinere bedrijven hier in de omgeving van Dordrecht eruit.
Het begin is er dus!

Maar.... er is veel nodig. Heel veel.
Dus wil ik graag iedereen vragen om mee te helpen!
Heb je zelf nog kleding of speelgoed o.i.d. liggen waar je niets meer mee doet? Weet je nog iemand in je omgeving die misschien nog iets over heeft?
Of heb je zelf een webshop/stenen winkel en zou je graag iets schenken?
Graag! Alles is welkom en het maakt niet uit of je een volle doos schenkt of 1 enkel artikel.
Alles is welkom!
Bij kleding is het niet erg als er ergens een scheurtje inzit ofzo; dat repareer ik wel en anders hergebruik ik de stof door er iets anders bruikbaars van te maken.
Gedateerde kleding pimp ik weer tot het anno 2013 is.

Een speciale oproep wil ik doen aan de dames uit blogland.
Er zijn ontzettend veel blogs met waanzinnig mooie spullen. Misschien willen jullie ook iets schenken?
Dat zou fantastisch zijn!

In principe zullen de uitnodigingen voor het winkelfeest lopen via diverse instanties waar mensen die er lastig bijzitten vaak wel bekend zijn.
Maar natuurlijk zijn er ook zat mensen die daar (nog niet) bekend zijn en die toch hulp nodig hebben.
Schroom dan vooral niet om me te mailen!
Je aanmelding word uiteraard strikt vertrouwelijk behandeld.
Je kunt me mailen via; info@pimpschuur.nl.
Gewoon doen.

Niet iedereen die iets geschonken heeft wil op de site genoemd worden, degenen die ervoor gekozen hebben anoniem te blijven wil ik via deze weg nogmaals ontzettend bedanken!

Graag wil ik Meike, Sofie, Laureanne van Hove, Geertje, Lisa, Marianne, Claudia, Miranda en Rianne bedanken voor hun prachtige giften!

Volgende week zal ik eens een aantal foto's plaatsen zodat iedereen kan zien welke leuke spullen er inmiddels al klaar liggen.

Overigens zal er binnenkort een speciale pagina komen waar alle sponsoren uitgebreid genoemd worden.
Zowel de bedrijven als de particulieren.
Wil je het logo van jouw bedrijf erbij? Geen punt! Regelen we!

Wil je ook helpen?
Mail dan naar info@pimpschuur.nl

Hartstikke bedankt allemaal!
Groetjes, Eveline
========

15 november 2012

Pimpschuur gaat inzamelen. Help jij ook?

Goedemorgen allemaal!

Vanaf het begin van Pimpschuur heb ik geprobeerd mensen te helpen die in een moeilijke situatie zitten.
Helaas zijn er ook in Nederland nog heel veel gezinnen die veel te weinig te besteden hebben.
Verhalen over moeders die in november wanhopig op zoek zijn naar een warme jas om hun zoontje in te pakken of geen sokken hebben voor hun dochtertje, ik kan er hele boeken over schrijven.
Maar liever vergroot ik mijn kring om te helpen.
Tot nu toe heb ik veel via verschillende hyves etc. geschonken maar achteraf is te vaak gebleken dat er ook mensen reageerden die er helemaal niet zo slecht bij zaten. Dat vind ik zonde omdat ik een hoop tijd, moeite en geld erin steek en dan wil ik wel graag dat alles goed terecht komt.
Daarom ben ik nu bezig verschillende partijen te benaderen om dit beter te regelen.

Wat wil ik gaan doen?

In ieder geval een gezin zoeken dat ik wil 'sponsoren'.
Als er iets nodig is kunnen zij me mailen/bellen en dan gaan we overleggen wat er mogelijk is.
Dit kan gaan om een paar schoenen, in de meeste gevallen zal dit dan tweedehands zijn, maar bij zaken die ik zelf kan maken zoals kruikzakken, kledingstukken, slabbetjes enz enz dan zal het nieuw zijn.
Voor oudere kinderen is het vervelend om door een klasgenootje uitgenodigd te worden en geen kadootje mee te kunnen brengen naar het feestje, dus dat hoort er ook bij. Een setje haarspeldjes, een armbandje of iets dergelijks.

Daarnaast wil ik iets groters organiseren.

Een middag of avond waarop mensen gratis kunnen komen shoppen, een gratis winkelfeest!
Als je niets te besteden hebt, dan kun je nooit eens fijn gaan winkelen. En zeg nu zelf.... zou je dat niet missen?
Dus wil ik rekken vol met super leuke hippe kleding, leuke accessoires om de outfit af te maken, kopje koffie of thee erbij en natuuuuuurlijk een lading (dit keer dan wel echte) cupcakes.

Ik wil zoveel mogelijk tweedehands en nieuwe kleding inzamelen, tweedehands dat kapot is word gerepareerd en alles word 2012 proof gepimpschuurd, dus het zijn alleen echt leuke spullen.
Kleding is de hoofdmoot omdat dit nu eenmaal erg belangrijk is, maar natuurlijk moet er ook nog meer zijn, allerlei accessoires zoals haarspeldjes, sieraden, tassen en ook speelgoed.
Baby spulletjes maar ook volwassenkleding.
Ik ben druk bezig hiervoor winkels en collega webshop eigenaren te benaderen die bijvoorbeeld overtollige voorraad kunnen schenken of speciaal voor dit doel artikelen willen maken.
Maar iedereen kan helpen, ook jij!
Gooi de kleding van je kinderen en jezelf niet weg, zit er een gat in die broek? Lossen we op!
Natuurlijk is het leuk als de kleding nog in erg goede staat is, maar een beetje repareren en sleutelen draaien we onze hand niet om.
Ben je zelf een freubelaar en wil je iets weg geven? Graag!
Woonaccessoires zijn ook erg welkom, kussentjes, memoborden, slingers, zeepjes en nog veel meer.
Stofjes over waar je niets meer mee doet? Wij kunnen er vast wat moois van maken voor iemand die er nog veel plezier van kan hebben.
Als je in de omgeving van Dordrecht woont kunnen we vast iets afspreken, dan kun je het bij mij komen brengen of ik haal het bij je op.
Woon je verder weg, dan moeten we even kijken wat de mogelijkheden zijn.
Het zou fijn zijn als zoveel mogelijk mensen hier aan me zouden doen zodat we zoveel mogelijk mensen kunnen helpen.

Het is de bedoeling om in ieder geval 2 x per jaar een middag/avond te organiseren en het meest logische is dan voor de zomer en voor de winter.
Een datum en locatie is nog niet bekend, daar ben ik allemaal nog druk mee bezig, maar het gaat in ieder geval gebeuren!
Daarom wil ik nu alvast beginnen met het inzamelen. Alles nakijken, sorteren en mogelijk repareren kost ook veel tijd, dus je kunt niet vroeg genoeg beginnen.
Het maakt niet uit of dat wat je wilt schenken geschikt is voor de zomer of de winter, de seizoenen komen vanzelf weer een keertje terug.

Voor wie is het?

Iedereen wil graag gratis winkelen, maar om ervoor te zorgen dat er alleen mensen komen die het echt nodig hebben zal ik de locatie niet op de site vermelden.
Via verschillende kanalen zal de doelgroep op de hoogte gesteld worden van het hoe en wat, hierbij moet je bijvoorbeeld denken aan een voedselbank etc.
Nu zijn er altijd nog mensen die zich bijvoorbeeld schamen voor hun situatie en geen hulp inroepen.
Stop daarmee.
Schaam je vooral niet. Het maakt niet uit hoe je in de problemen bent gekomen, als het feit daar is moet je de schaamte misschien proberen in te slikken en hulp aanvaarden.
Ok... toegegeven, dat is makkelijk gezegd vanuit mijn situatie, maar ik bedoel het goed.
Zaken zijn nu eenmaal niet eerlijk verdeeld in Nederland en laten we wel zijn, zoals de economische situatie momenteel is komen steeds meer mensen in de problemen.
Maar ontzeg jezelf en je kinderen niet vanalles omdat het een ontzettend grote stap is om aan buitenstaanders te gaan toegeven dat je het niet meer redt.
Gun jezelf in ieder geval een gezellig winkel feestje en mail me gewoon.
Ik behandel alle mails 100% vertrouwelijk, ik vorm geen oordeel over jou of je situatie en ik kan welliswaar je situatie niet veranderen, maar wel een beetje kleur aan je leven toevoegen.
Dus...... klim in je pc en mail me info@pimpschuur.nl

Wil je meehelpen op welke manier dan ook? Heb je nog een goed idee?
Je kunt me bereiken via info@pimpschuur.nl

Alvast bedankt voor jullie hulp!

Een fijne dag allemaal, Eveline
info@pimpschuur.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten